Збережемо природу – збережемо її біорізноманіття!

Зупинися Людино на мить…
І відчуй як планеті болить.
Як із серця крик вирина –
Зупинися, Земля в нас одна!
Як у серці тліє любов,
Щоб колись розгорітися знов.
Зупинися, Людино, на мить
І відчуй як планеті болить…

У 1992 році в Ріо-де-Жанейро була підписана Конвенція про біологічне різноманіття. Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження є необхідним для існування людини.

У рамках відзначення Міжнародного дня біорізноманіття в СЗШ №7 м.Світловодська були проведені заходи:

учителем біології, екології Лало Галиною Володимирівною проведені уроки з тем «Рослинний і тваринний світ своєї місцевості», «Екологічні проблеми та їх розв’язання: збереження біологічного різноманіття», «Червона книга України», створені стінгазета «Сторінками Червоної книги. Зникаючі види» та колаж «Людина і природа – єдине ціле». Цікавою була екскурсія в живу природу на тему «Різноманітність рослин і тварин свого краю». Учнями старшокласниками написані дослідницькі міні-проекти «Заповідні куточки Світловодщини», «Виявлення рівня антропогенного та техногенного впливу на екосистеми своєї місцевості», «Флора Кіровоградської області»;

учителем біології Лещенко Надією Павлівною проведений урок на тему «Уявлення про екомережі. Міжнародні та національні програми збереження біорізноманіття», створено інтерактивну карту «Перспектива екомережі України» та організовано інформаційно-довідкову виставку «Типи біорізноманіття».

Екологічний календар «22 травня – Міжнародний день біорізноманіття» допоміг учням зрозуміти значення проведених заходів.

Завершенням всіх заходів був урок математики і біології, проведений учителями математики Щербатко Тамарою Володимирівною та біології Лало Галиною Володимирівною за STEM-проектом на тему «Дерева навколо нас». Учні-семикласники досліджували, які дерева ростуть навколо школи, давали їм біологічну характеристику, робили переклад назв дерев на інші мови. Виконували математичні розрахунки з визначення радіуса, діаметра, площі поперечного перерізу дерева та об’єму деревини. Корисною була інформація про користь дерева, яке досліджувалось, для навколишнього середовища та людини.

В процесі роботи учні познайомилися з професіями покликаними берегти та примножувати природні багатства і створювати екологічно сприятливі умови для навколишнього середовища.

Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття 22 травня – чудова нагода ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.

Голова
ШМО суспільно-природничих дисциплін СЗШ № 7 м.Світловодська
Лало Г.В.


Галерея "Біорізноманіття 2018"

Кiлькiсть переглядiв: 720