Неперевершеній УКРАЇНЦІ -150

Геніальна і витончена. Саме такою постає в уяві наша Леся Українка. Сьогодні їй – 150, але її слово не втратило проникливості і чуттєвості, бо воно унікальне, як унікальна сама поетеса.

Велика шкільна родина СЗШ №7 долучилася до святкування ювілею Доньки Прометея. Цими днями вчителі філологічних дисциплін оформили динамічний стенд «Найвидатніша жінка в українському письменстві, ім’ям якої пишаємося ми», організували для учнів 5-11 класів поетичний відеомарафон - декламування поезій Лесі Українки «Слово, що не в’яне», запропонували школярам прочитати QR-коди та створити комікси до цікавих моментів із життя видатної поетеси та спонукали пов’язати цифри із життєвими подіями літераторки. Учителі-предметники долучилися до поетичної хвилинки «Слово Лесі Українки звучить у віках» і розпочали навчальні заняття з читання поезій; учителі географії залучили учнів до віртуальної подорожі із завданням: за контуром на карті, прапором та невеликим обсягом інформації, дізнатися назву країни, яку відвідала Леся Українка і з’ясувати інформацію про мету її перебування. Учителі трудового навчання закликали вихованців сплести віночок Лесі Українці й пояснити свій вибір кольорового та змістового наповнення. Педагоги початкової школи залучили молодших школярів до пізнання світу Лесиного слова через гру та відео перегляди цікавинок із її життя, а вчителі математики запропонували учасникам освітнього простору усний журнал, що ознайомив із визначними датами та подіями в житті авторки.

Атмосферу феєричного супроводу створили вчителі музичного мистецтва, запропонувавши для шкільної родини пісні на слова Лесі Українки та улюблені музичні твори поетеси. На завершення тижня учням було запропоновано випробувати себе в ролі поетів і перекласти на українську вірш Лесі Українки "Когда цветет никотиана".


Галерея "До 150-річчя Леся України "

Адміністрація СЗШ №7

До 150 річчя Лесі Українки

Кiлькiсть переглядiв: 165